Projektin aloitus

Tämä blogi on osa Erasmus+ -hanketta suomalaisen Lapin koulutuskeskus REDUn ja portugalilaisen Colégio de Nossa Senhora da Graçan välillä. Blogissa kerromme hankkeen etenemisestä ja erityisesti liikkuvuuksista Suomessa ja Portugalissa. Hanke sisältää yhteensä kuusi liikkuvuutta, joista neljässä on mukana opiskelijoita. Ensimmäinen liikkuvuus toteutettiin lokakuussa 2019, kun Suomesta lähti kaksi opettajaa tutustumaan portugalilaiseen koulutukseen, käyntikohteisiin ja erityisesti suunnittelemaan tulevia liikkuvuusjaksoja.

Projektin teemana on kulttuuriperintö, joka voidaan jakaa neljään osaan. Ensimmäisen opiskelijaliikkuvuuden aikana maaliskuussa Suomessa tutustutaan aineettomaan kulttuuriperintöön. Tutustumiskohteina ovat mm. saamelaiskulttuuri, revontuliobservatorio, lumesta ja jäästä rakennetut kohteet. Tämän lisäksi päivät täyttyvät erilaisista talvisista aktiviteeteista. Ohjelmassa on mm. lumiveistosten tekemistä, hiihtämistä, pyöräilyä, lumikenkäilyä, saunomista ja avantouintia.

Muita osia ovat aineellinen kulttuuriperintö, luonto ja digitaalinen kulttuuriperintö.

Mukana projektissa ovat molemmista kouluista kahdeksan opiskelijaa ja kaksi opettajaa liikkuvuuksien aikana, mutta mukana voivat olla myös opiskelijat, jotka eivät lähde reissuun. Lapin koulutuskeskus REDUn opiskelijat ja opettajat ovat maakuntayksiköistä Sodankylästä ja Kittilästä. Projekti kestää yhteensä kaksi vuotta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Projektin aloitus

Jätä kommentti