Lähtöpäivän tunnelmia ja yhteenvetoa

Viikko vierähti nopeasti. Lähdimme aamulla Welleviin ja olimme sopineet, että käymme vielä Levillä ostamassa koululle tuliaisen, joka kuvastaa Lappia. Rui ja Ana lähtivät meidän kanssa Wood Jeweliin, josta toivottavasti löytyisi jotain sopivaa. Lopulta he ostivat kaksi pientä kuksaa, joihin kaiverrettiin koulujen nimet. Myöhemmin ne muistuttavat ryhmän matkasta Euroopan toiseen koilliskolkkaan.

Kun palasimme Welleviin, oli lähes kaikki pakanneet tavaransa ja me Patrícian ja Rui V:n kanssa joimme lähtökahvit (teet) ja söimme jäljelle jääneet leivokset. Ryhmä oli herännyt aikaisin pakkaamaan ja siivoamaan. Linja-auto saapui ja oli aika ottaa läksiäiskuva.

CNSG valmiina kotimatkaan – onnellisena, mutta ehkä vähän väsyneenä

Ajoimme vielä lentokentälle saattamaan ryhmää pienellä porukalla. Lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen sekä tulomatkalla rikkoutuneen laukun ilmoitukseen meni lähes tunti, joten lentokentälle on hyvä mennä ajoissa.

Tämän jälkeen palasimme vielä Welleviin ja pakkasimme kaikki meidän omat tavaramme sieltä pois. Löysimme sieltä laturin ja powerbankin, jotka lupasimme toimittaa perille, kun kolmen viikon päästä menemme vastavierailulle. Tämä päivä kuluu seuraille lentojen etenemistä kohti Lissabonia.

Flightradarista on mukava seurailla lentojen reittejä ja etenemistä.

Illalla odottelen vielä viestiä, että lento on päässyt perille ja matka kohti Milfontesia voi alkaa.

Yhteenvetoa projektin etenemisestä

Laadukkuus ja tehokkuus

Keräämme Suomessa toteutetusta liikkuvuudesta palautetta, jonka perusteella pystymme vielä muokkaamaan tulevan liikkuvuuden laadukkuutta ja tehokkuutta. Opiskelijat ovat olleet aktiivisesti mukana ja verkostoituneet partnereiden kanssa. Suullisen palautteen perusteella osallistujat ovat olleet tyytyväisiä ohjelmaan ja muihin palveluihin. Erityiskiitos kuuluu tietysti Wellevin emännälle ja hänen tiimilleen ystävällisesti ja laadukkaasta toiminnasta.

Yhteistyö ja viestintä

Meidän hankkeen toimijat Suomessa ovat pysyneet samoina, mutta kumppanimaassa on vaihtunut koordinaattori. Meillä on ollut käytössä yhteinen Twinspace oppimisympäristö, REDUn opiskelijoiden kanssa Teams ja WhatsApp-ryhmät, joissa on kerätty ja välitetty ajankohtaista tietoa. Portugalilaisten kanssa meillä opettajilla on yhteinen WhatsApp-ryhmä ja lisäksi yhteisessä käytössä olevia tiedostoja sähköpostin lisäksi.

Budjetointi

Meillä on ollut tarkka budjetti ja sen seuranta. Olemme hyvin pysyneet budjetissa ja jopa alittaneet sen. Erityiskiitos kuuluu Suomen osalta aktiivisille opiskelijoille, joiden avulla olemme säästäneet kustannuksissa tosi paljon sekä REDUn resursseille, jonka kautta olemme saaneet kohtuuhintaan tai veloituksetta käyttöön tiloja ja välineitä. Näin meillä säästyy rahaa Portugalin matkaan.

Tavoitteiden saavuttaminen

Meidän projektin päätavoitteita ovat, että tuemme yksilöitä perustaitojen ja avaintaitojen hankkimisessa ja kehittämisessä sekä Euroopan kulttuuriperinnön sosiaalinen ja kasvatuksellinen arvo, sen panos työpaikkojen luomiseen, talouskasvuun ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen.

Projektin ensimmäisen liikkuvuusjakson perusteella voin sanoa, että olemme päässeet tavoitteissa alkuun. Uskon, että pystymme täydentämään näitä tavoitteita tulevalla liikkuvuusjaksolla.

Vaikka portugalilaisten vierailu meni todella nopeasti, uskon, että heille jäi mukavat muistot käynnistä Euroopan toisella laidalla. Nyt lähdemme miettimään tulevaa matkaa Portugaliin ja pyrimme täydentämään jo opittuja asioita tulevan vierailun aikana.

Jätä kommentti