24.3.2022 Ensimmäinen päivä yhdessä

Tämä oli ensimmäinen päivä kun olimme kaikki porukalla. Portugalilaiset olivat saapuneet jo edellisenä iltana.

Tänään aamulla sodankyläläiset ja kittiläläiset saapuivat myös Welleviin. Aloitimme aamun tutustumisella erilaisilla leikeillä.

Pienen tutustumisen jälkeen hyppäsimme suoraan syvään päähän! Menimme pareittain niin että oli suomalainen ja portugalilainen ja opettelimme toistemme perus sanastoa. Totesimme kuitenkin että oli hyvin vaikeaa opetella heidän kieltään ja he sanoivat samoin suomen kielestä.

Näillä aivojumpilla heräsi hyvin tähän päivään ja sitten lähdimme yhdessä kävelemään kohti Leviä. Ilma oli ihanan aurinkoinen joka lämmitti mukavasti!

Koko konkkaronkka kävelemässä kohti Leviä.

Kun saavuimme keskustaan jakauduimme pieniin ryhmiin ja Kittilän opiskelijat esittelivät meille paikkoja ja kävimme parissa matkamuistomyymälässä. Tämän jälkeen menimme gondolihissillä ylös.

Kun pääsimme ylös meillä oli ohjelmassa että menemme Samilandiin, siellä Ante Aikio kertoi meille kattavasti infoa saamelaisten kulttuurista. Mielestäni tämä oli todella mukava koska yleisesti tietoa saamelaisuudesta jaetaan todella vähän. Pääsimme myös kuulemaan ihan livejoikua!

Ylhäällä pääsimme myösruokkimaan poroja.

Tässä olikin hyvin jo kulunut päivää. Tämän jälkeen palailimme Welleviin ja meillä oli vapaata aikaa. Kun olimme hetken lataillut akkuja niin menimme yhdessä viereisellä jäälle näyttämään paikan missä on sitten hyvä nähdä revontulia. Vielä ei ollut tarpeeksi pimeää revontulille mutta nyt he tiesivät mihin mennä.

Ensimmäinen päivä oli vielä lähinnä ihmisiin tutustumista mutta silti oli mukavaa ja aika kului nopeasti!

Jätä kommentti